Iskola előkészítés folyamata

Az iskolai előkészítés nem csak egy évet foglal magában, hanem felöleli az óvodába járás 3 évét. A gyermek nem egyik pillanatról a másikra lesz iskolaérett az iskolaelőkészítő foglalkozás következtében, hanem a 3 éven át őt érő külső és belső kedvező irányú pedagógus által tervezett és megvalósított folyamatok hatására. Természetesen a mi óvodánkban is van iskolai előkészítő foglalkozás a nagycsoportosok részére, hiszen a mai világban az óvoda és iskola által támasztott követelmények nemhogy közelednének, hanem jelentősen különböznek. Ezt a nagy szakadékot igyekszünk áthidalni az óvodáskor utolsó évében megszervezett célzott iskolai előkészítő foglalkozásokon.

Szülők és gyermekeik visszajelzései alapján a nálunk folyó iskola előkészítés nagyon kedvelt foglalkozása a már majdnem iskolás gyerkőcöknek.

A megszokott, biztonságot adó kis környezetükben, baráti kapcsolataikban is megerősödve megfelelő útravalót kapnak az első osztályhoz, hiszen legfontosabb az utolsó záró, egyben az egész folyamatot is megkoronázó év.

Az iskola előkészítés folyamata nálunk személyre szabott, alkalmazkodik az egyéni képességekhez, hiszen ismerjük, a gyerekek korábbi években milyen fejlődési fokokon mentek keresztül.

Folyamatos fejlődésmérés valamint szoros együttműködés a szülőkkel támogat minket ebben.

Az iskolai előkészítő során döntő szerepet kap többek között a nagy- és finommozgás, a ritmus, a tér- és időbeli tájékozódás, a beszéd, a figyelem, az észlelés és az emlékezés fejlesztése. Mindez természetesen játékos formában történik, úgy, hogy a gyerekek minden pillanatát örömként élik meg.

Tudjon meg többet a Mother Goose magánóvoda iskolai előkészítő programjáról, és bővebb információért vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!